Doe mee!

Vrijwilliger worden

Hoe zou jij je willen inzetten?

KWF financiert kankeronderzoek, geeft voorlichting en ondersteunt patiënten. Om dit mogelijk te maken werven we samen met onze vrijwilligers fondsen. Je kunt uiteraard collecteren, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo zijn we in de Gemeente ’s-Hertogenbosch nog op zoek naar een aantal mensen met ideeën en die van aanpakken weten.

Collectant

Wil je collecteren tijdens de KWF-collecteweek? Meld je dan aan als collectant. De KWF-collecteweek is elk jaar in de 1ste volle week van september. Als collectant haal je geld op voor wetenschappelijk kankeronderzoek, zodat we samen de dag dichterbij kunnen brengen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is.

De KWF-collecteweek wordt georganiseerd door KWF-vrijwilligersafdelingen door het hele land. Als jij je aanmeldt als collectant neemt een organisator van de collecte contact met je op. Omdat dit ook een vrijwilliger is, kan hier soms enige tijd overheen gaan.

Wijkhoofd

Als wijkhoofd stuur je de collectanten in jouw buurt aan. Onder jouw leiding gaan de vrijwilligers de straat op. Als wijkhoofd stuur je 10 tot 15 collectanten aan die voor KWF met de collectebus op pad gaan. Je deelt de materialen uit, maakt de looproutes en zorgt dat alle bussen geteld worden. Samen met je collectanten haal je in jouw wijk zo veel mogelijk geld op voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Wij zoeken nog wijkhoofden voor de volgende wijken:

 • Engelen – Kern
 • Nuland – Geheel
 • ‘s-Hertogenbosch – AA Wijk
 • ‘s-Hertogenbosch – De Haren
 • ‘s-Hertogenbosch – Hinthamerpoort
 • ‘s-Hertogenbosch – Oost
 • ‘s-Hertogenbosch – Orthenpoort
 • ‘s-Hertogenbosch – Paleiskwartier

Collectant straatcollecte

Als collectant straatcollecte ga je in de 1ste volle week van september voor KWF collecteren op drukke plekken in onze stad. Denk aan de parade, Markt, het station, stadion de Vliert of een drukbezocht winkelcentrum als de Helftheuvel of de Rompert. Mensen die niet thuis zijn en daarmee de collectant missen voor een donatie maar ook mensen die al gegeven hebben en vinden dat hun bijdragen helpt geven op deze manier extra!

Vrijwilliger lokale acties

Als vrijwilliger lokale acties ondersteun en begeleid jij lokale fondsenwervende evenementen en acties, die wij graag binnen onze lokale KWF-afdeling willen organiseren.

Als vrijwilliger lokale acties maak je uiteraard onderdeel uit van onze lokale KWF-afdeling. Je bent betrokken bij evenementen en acties in jouw regio en kijkt waar jullie als afdeling op kunnen aanhaken. Je kunt samen met de andere vrijwilligers binnen de afdeling ook zelf een fondsenwervende actie opstarten voor KWF.

Actievrijwilliger

Je kunt natuurlijk ook zelf iets organiseren of namens KWF meedoen aan een bestaand evenement.

Er is zoals je leest nog veel te doen en er ligt nog voldoende werk, jouw hulp is daarbij enorm welkom.
Meld je daarom vandaag nog aan als vrijwilliger!

Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker steeds verder toe. Hierdoor:

 • Is beter bekend hoe kanker ontstaat en zich gedraagt
 • Kan kanker eerder, sneller en beter worden opgespoord
 • Zijn behandelingen effectiever, gerichter en veiliger
 • Is de kwaliteit van leven voor (ex-)patiënten verbeterd
 • Overleven meer mensen